Bag om tegneserien

Ideen til “Tankemylder” kom efter endnu en frustrerende søvnløs nat. Klokken var sikkert 3 om natten, og da jeg af erfaring godt vidste at jeg ikke ville falde hurtigere i søvn hvis jeg blev vred / græd i afmagt / stod op og drak et glas vand / tog melatonin, så besluttede jeg mig for at lave en tegneserie over det. Hvorfor ikke, tænkte jeg. Jeg har alligevel mange, mange, mange års erfaring med ikke at kunne sove på grund af galoperende tankemylder.

Hvad der bare skulle have været nogle få tegninger er endt med at være mit længstlevende tegneprojekt. Hver gang min liste af tankemylder er ved at blive brugt op kommer der nye situationer og frustrationer til.

Hvorfor står der transskriberinger under hver tegneserie?

Transskriberingerne gør at folk som har nedsat syn, eller har problemer med at afkode mening fra udelukkende visuelle kanaler, også kan læse tegneserien. Siden her er nemlig, ud over at være et sted jeg kan smide mine frustrationer over min søvn ud i universet, også et projekt i tilgængelighed. Det betyder at jeg forsøger at designe og bygge siden så den lever op til et vist niveau af WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) standarden. Forhåbentlig kan det gøre det lettere for folk med funktionsnedsættelser at bruge hjemmesiden og læse tegnserien.

Er det nedern at have søvnproblemer?

Det er åndssvagt frustrerende og opslidende.